Konsttarm

Skräddarsytt, på millimetern. Det är ett faktum att konsttarm kan se ut, smaka och kännas som originalet enligt Moder Naturs exempel. Just därför kan konsttarm specificeras för att möta de mest krävande behov. Miljarder konsttarm produceras varje år och vi är stolta att representera några av de världsledande producenterna såsom Viscofan, Nomax Trading, Hukki och ViskoTeepak.
image description

Skaltarm

Används till t.ex skinnfria korvar, grillkorv, konservkorv, oflätad prinskorv. Emulsionsprodukter för rullgrillar och gatukök.

 

Produktinfo

Skaltarm (cellulosa tarm) från Viscofan kombinerar hög elasticitet med mycket hög kaliberstabilitet. Detta i kombination med god rökupptagningsförmåga och mycket goda skalningsegenskaper ger en problemfri och ekonomisk produktion.

Finns i kalibrar 12 - 250 mm.

Leverantör: Viscofan

image description

Plasttarm

Används till kokta/rökta produkter t.ex. falukorv, fläskkorv och skinka. Produkter med krav på längre hållbarhet. Kan svängas till A-, B- eller C-ring.

Produktinfo

Plasttarm från Viscofan finns som mono-layer och multi-layer. Raka, böjda och rökbara. Ett brett utbud av färger i kaliber från 14 - 225mm. Samtliga tarmar går att få med tryck.

Leverantör: Viscofan

image description

Kryddtarm

Spatex textiltarm med kryddinsida används till kokta produkter som t.ex. skinka, men kan även användas till olika typer av salami.

Produktinfo

Spatex kryddtarmar är tillverkade av textilmaterial. Finns att få i olika kalliber och längder samt med ett antal olika kryddblandningar.

Leverantör: Nomax Trading

image description

Kollagentarm

Grov kaliber kollagentarm används, i Sverige, främst till falukorv samt kall- och varmrökta produkter typ lökkorv.

Smal kaliber kollagentarm är främst till wienerkorv, ölkorv, färskkorv och varmkorv. Oavsett vad du vill göra är en tarm från Viscofan en klassiker.

Produktinfo

Kollagentarmen finns som grov- eller smal kaliber och har många produktionsfördelar. Den har hög kaliberstabilitet, bra maskinanpassning och är prismässigt ett mycket kostnadseffektivt alternativ.

Grov kaliber kollagentarm (falukorvstarm) finns i kaliber 30-135 mm i ett flertal färger. 
Den finns både som rak och svängd samt i olika utföranden beroende på vilken typ av produktion som efterfrågas: kokta-rökta-torkade.

Smal kaliber kollagentarm finns i kaliber 13-47 mm och kan fås i olika färger, rak eller svängd och olika kvaliteer beroende på produkt.

 

Leverantör: Viscofan

image description

Hukki

Används till rökta eller torkade produkter typ salami och olika typer av skinka.

Produktinfo

Hukki är en kollageninpregnerad textiltarm med många fördelar. Den finns med olika nätdekorationer. Efter processen kan tarmen klyvas och lätt skalas.
Den finns att få som veckad och knopad i olika längder.

Leverantör: Huckfeldt & Thorlichen

image description

Fibertarm

Används till kokta och rökta skinkor och torkade korvar.
 

Produktinfo

Fibertarm tillverkas av ett speciellt pappersmaterial som impregnerats med cellulosa och karaktäriseras av hög kaliberstabilitet och mekanisk tålighet. Olika ytbehandlingar finns för att tarmen ska vara lätt att skala eller krympa under torkning. Tarmen finns i kaliber 28-245 mm, ofärgad eller i någon av de många olika standardfärgerna. Vi erbjuder denna produkt med bl.a. tryck, veckning, knopning, perforering och/eller förfuktning.

 

image description